×
Home Livescore

Koeman verrast met nieuwe namen in definitieve EK-selectie Oranje

Koeman verrast met nieuwe namen in definitieve EK-selectie Oranje
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 12:17 uur

Nieuwe selectie voor EK-kwalificatiewedstrijden bekendgemaakt

De bondscoach van het Nederlands elftal, Ronald Koeman, heeft zojuist de definitieve selectie bekendgemaakt voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland. Opvallend genoeg maakt Nick Olij voor de allereerste keer in zijn carrière deel uit van de selectie, terwijl ook Jeremie Frimpong weer terugkeert.

Op 13 oktober zal het Nederlands elftal het opnemen tegen Les Bleus in de Johan Cruijff Arena, gevolgd door een ontmoeting in Athene drie dagen later.

Ten opzichte van de voorselectie zijn Sven Botman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Cody Gakpo en Andries Noppert afgevallen. Bijna alle afvallers hebben te maken met blessures, behalve Noppert, die om sportieve redenen niet is geselecteerd. Naast Olij en Frimpong is ook de naam van Brian Brobbey terug te vinden in de definitieve selectie van Koeman, evenals Quilindschy Hartman van Feyenoord.

Twee weken geleden maakte Koeman de voorlopige selectie bekend, waarbij de namen van Frimpong en Olij al opvielen. Frimpong, die uitkomt voor Bayer Leverkusen, moest de vorige interlandperiode missen vanwege een 'straf' na zijn afzegging voor het EK met Jong Oranje. Sparta Rotterdam-keeper Olij maakt voor de eerste keer deel uit van de selectie.

Op dit moment staat het Nederlands elftal op de tweede plaats in Groep B na vier EK-kwalificatiewedstrijden. Frankrijk is de ongeslagen koploper met vijftien punten uit vijf duels. Het Nederlands elftal en Griekenland hebben beide negen punten, maar de Grieken hebben een wedstrijd meer gespeeld.

Hieronder vind je de volledige selectie:

Keepers: Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Bart Verbruggen (Brighton)

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord)

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Noa Lang (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Hoffenheim)