×
Home Nieuws Livescore

Bayern München zegt vaarwel tegen Jerome Boateng

Bayern München zegt vaarwel tegen Jerome Boateng
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 11:48 uur

Bayern München heeft besloten om Jerome Boateng geen nieuw contract aan te bieden, zo meldt de Duitse krant BILD. De ervaren verdediger heeft de afgelopen dagen meegetraind bij zijn oude club, nadat hij zijn contract bij Olympique Lyon had laten ontbinden, maar hij heeft niet genoeg indruk weten te maken.

Boateng werd opnieuw uitgenodigd door Bayern München vanwege blessures in de Duitse verdediging. Zo is Matthijs de Ligt voor langere tijd uitgeschakeld en is Tarek Buchmann niet fit genoeg om centraal achterin te spelen. De 35-jarige Boateng heeft al tien jaar voor Der Rekordmeister gespeeld, van 2011 tot 2021, en daarom werd hij teruggevraagd. Helaas lijkt het erop dat hij niet genoeg indruk heeft weten te maken.

Na zijn succesvolle periode bij Bayern, waarin hij maar liefst 363 wedstrijden voor de club speelde, vertrok Boateng naar Olympique Lyon in Frankrijk. Daar heeft hij in twee jaar tijd 35 wedstrijden gespeeld voor de Franse club. Hoewel hij een aanbod kreeg uit Saudi-Arabië, heeft hij ervoor gekozen om in te gaan op de lokroep van zijn geliefde Bayern München. Met die club heeft hij negen keer het landskampioenschap van Duitsland gewonnen en twee keer de Champions League.

Het nieuws over het niet verlengen van het contract van Boateng is bevestigd door Thomas Tuchel, de trainer van Bayern München, tijdens een persconferentie om 13.00 uur. Dit nieuws zal ongetwijfeld voor de nodige opschudding zorgen binnen de voetbalwereld.