×
Home Nieuws Livescore

Benfica strikt Italiaanse spits Arthur Cabral: contract binnenkort getekend

Benfica strikt Italiaanse spits Arthur Cabral: contract binnenkort getekend
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 7 augustus 2023 19:12 uur

Benfica strikt nieuwe spits uit Italië: contract binnenkort getekend

Volgens diverse Portugese media zal Arthur Cabral binnenkort een contract tekenen bij Benfica. De aanvaller, momenteel nog spelend bij Fiorentina, lijkt zijn laatste wedstrijd voor de Serie A-club te hebben gespeeld.

Trainer Roger Schmidt en zijn team zijn momenteel op zoek naar een nieuwe spits, nadat bekend werd dat Gonçalo Ramos hoogstwaarschijnlijk naar Paris Saint-Germain zal vertrekken. Naar verluidt zal de Franse topclub zo'n 65 miljoen euro overmaken, met de mogelijkheid dat dit bedrag door bonussen kan oplopen tot maar liefst tachtig miljoen euro.

Aanvankelijk leek het erop dat Feyenoord-spits Santiago Giménez de overstap zou maken naar Benfica, maar hij heeft uiteindelijk een nieuwe verbintenis getekend in Rotterdam. Hierdoor kwam Cabral in beeld als mogelijke versterking. Benfica is bereid om twintig miljoen euro over te maken naar Fiorentina.

In 2019 verliet Cabral zijn geboorteland Brazilië om een stap hogerop te maken bij FC Basel. In Zwitserland wist hij maar liefst 65 doelpunten te maken in 106 officiële wedstrijden. In 2021 maakte hij de overstap naar Fiorentina, waar hij tien keer wist te scoren in 42 wedstrijden.