×
Home Nieuws Livescore

Steven Bergwijn onverstoord door laserpennen bij strafschop tegen AEK

Steven Bergwijn onverstoord door laserpennen bij strafschop tegen AEK
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 07:24 uur

In een opmerkelijke gebeurtenis tijdens de wedstrijd tussen AEK Athene en Ajax (1-1), heeft Steven Bergwijn laten zien dat hij zich niet laat afleiden door laserpennen. De Ajax-aanvoerder stond op het punt om een strafschop te nemen toen hij werd geconfronteerd met een regen van laserstralen die recht in zijn ogen werden gericht.

Vanaf de tribunes van AEK werden de Ajax-spelers gedurende de hele wedstrijd lastiggevallen door deze hinderlijke laserpennen. Bergwijn, die na de wedstrijd sprak met ESPN, gaf toe dat het moeilijk was om iets te zien. Desondanks liet hij zich niet uit het veld slaan en besloot hij de strafschop gewoon te nemen. "Nee, eigenlijk niet. Het was lastig. De scheidsrechter vroeg me of ik de penalty wilde nemen. Ik zei: Ja, gewoon doen. Ze stoppen er toch niet mee. Ik weet waar het doel staat."

Opmerkelijk genoeg bleef Bergwijn kalm en nuchter onder de situatie. "Het is wat het is, je kunt er niets aan doen. Je moet ermee omgaan", vervolgde hij. Toen hem werd gevraagd of er in Europa harder moet worden opgetreden tegen dit soort incidenten, zoals al gebeurt in de Eredivisie met het tijdelijk stilleggen van wedstrijden, gaf Bergwijn aan dat het een mogelijkheid zou kunnen zijn, maar dat het niet aan hem is om daarover te beslissen.

Het is duidelijk dat de laserpennen Bergwijn niet van gedachten hebben doen veranderen. "Nee, eigenlijk niet. Ik visualiseer altijd een hoek in mijn hoofd en probeer dan zo zuiver mogelijk te schieten." Met zijn vastberadenheid en focus wist Bergwijn de strafschop te nemen en zijn doel te bereiken, ondanks de hinderlijke afleiding van de laserpennen.