×
Home Nieuws Livescore

Poolse hooligans veroorzaken chaos bij AZ-Legia Warschau wedstrijd

Poolse hooligans veroorzaken chaos bij AZ-Legia Warschau wedstrijd
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 6 oktober 2023 00:16 uur

Tijdens de spannende Conference League-wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau heeft zich een verontrustend incident voorgedaan. Poolse hooligans zijn op donderdag slaags geraakt met de politie, met ernstige gevolgen. Eén ME'er raakte bewusteloos door het geweld. Daarnaast hebben de Legia-fans wapenstokken en pepperspray afgepakt van de mobiele eenheid.

De onrust begon toen de Poolse hooligans de toegangspoorten van het AFAS Stadion bestormden. Ondanks de pogingen van de ME om hen tegen te houden, slaagden ze erin om door te breken. De politie beschrijft het geweld van de Legia-supporters richting stewards en agenten als "heftig".

Om de situatie onder controle te krijgen, heeft de ME traangas ingezet. Echter, te midden van de chaos raakte één ME'er bewusteloos. Na medische behandeling was hij niet in staat om verder te werken. Daarnaast hebben de Legia-aanhangers een aantal wapenstokken en pepperspray van de agenten afgenomen. Door het geweld kon de politie bovendien niet voorkomen dat Poolse hooligans zonder kaartje of controle het bezoekersvak wisten binnen te dringen.

De politie legt de schuld ook bij Legia Warschau. "Voorafgaand aan deze wedstrijd waren er afspraken gemaakt tussen de Nederlandse politie, de politie van Warschau en Legia over de manier waarop de supporters van Legia de wedstrijd konden bijwonen. Vanwege de festiviteiten in de Alkmaarse binnenstad ter gelegenheid van 450 jaar Alkmaars Ontzet was het niet mogelijk om bezoekende voetbalsupporters in de stad te ontvangen. Gedurende de wedstrijddag werd duidelijk dat Legia Warschau zich niet aan deze afspraken heeft gehouden." Als gevolg hiervan werd het gebied rond het station van Alkmaar aangemerkt als een veiligheidsrisicogebied.

De harde kern van Legia Warschau staat al jaren bekend om hun beruchte reputatie en veroorzaakt regelmatig problemen rond Europese wedstrijden.

Bron: Politie Eenheid Noord-Holland (@POL_Eenheid_NH) op Twitter, 5 oktober 2023.