×
Home Nieuws Livescore

Steijn eist actie tegen laserstralen tijdens Europese uitwedstrijd Ajax

Steijn eist actie tegen laserstralen tijdens Europese uitwedstrijd Ajax
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 23:40 uur

Trainer Maurice Steijn is woedend over de schandelijke praktijken die plaatsvonden tijdens het Europese uitduel van Ajax tegen AEK Athene. De gratis laserbehandeling, zoals hij het noemt, is volgens hem onacceptabel en de UEFA moet hier dringend tegen optreden.

In de OPAP Arena van AEK Athene deden Griekse supporters er alles aan om Steven Bergwijn tijdens zijn penalty af te leiden. Met tientallen laserstralen werd hij bestookt, maar hij was zeker niet de enige Ajacied die hier last van had. Na afloop van de wedstrijd liet Steijn zijn ongenoegen blijken tijdens de persconferentie.

"Ik heb gezien dat ze niet alleen op mij, mijn keeper en mijn penaltynemer schenen, maar zelfs op ons publiek. Dit kan absoluut niet door de beugel en er moet actie worden ondernomen vanuit de club of de UEFA", benadrukte Steijn. Ook Steven Berghuis van Ajax TV deelt dezelfde mening. "Het was echt bizar. Laten we hopen dat de UEFA hier iets aan kan doen."

Het is niet de eerste keer dat Ajax spelers last heeft van laserpennen tijdens een bezoek aan Athene. Ook tijdens het laatste bezoek in 2018 werden de spelers van de Amsterdamse club al geteisterd door deze hinderlijke apparaten.