×

AZ revancheert zich met minimale zege op Legia Warschau

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 23:08 uur

AZ heeft zich op indrukwekkende wijze gerevancheerd na de teleurstellende Europese nederlaag tegen Zrinjski Mostar. Onder leiding van coach Pascal Jansen wisten ze met minimale inspanning Legia Warschau met 1-0 te verslaan.

Na de pijnlijke 4-3 nederlaag in Bosnië-Herzegovina stond AZ met lege handen in de Conference League. De fans hoopten op een overtuigende reactie van hun team, maar werden teleurgesteld. Legia-aanvaller Tomas Pekhart scoorde weliswaar, maar stond buitenspel. Kansen waren schaars in de eerste helft.

Na twaalf minuten zorgde Myron Van Brederode voor het eerste gevaar, maar zijn voorzet bereikte geen medespeler. Het spel golfde op en neer, maar er waren geen serieuze kansen. Pas na 25 minuten kreeg AZ een kans op een doelpunt. Jordy Clasie zette de aanval op en Van Brederode bediende Møller Wolfe, maar hij stuitte op de Legia-doelman.

Vlak voor rust was Vangelis Pavlidis dichtbij een doelpunt, maar zijn schot belandde in het zijnet. Het spel van AZ was weinig inspirerend in de eerste helft, mede door het lage tempo. In de tweede helft lieten de Alkmaarders echter al snel verbetering zien. Van Brederode gaf een voorzet op Dani de Wit, die de bal met zijn hoofd klaarlegde voor Pavlidis: 1-0.

Het doelpunt leek de wedstrijd nieuw leven in te blazen, maar voordat AZ kon doordrukken, kregen ze een tegenslag te verwerken. Mayckel Lahdo ging roekeloos het duel aan met een hoog geheven been. De scheidsrechter was onverbiddelijk en toonde de rode kaart. Gelukkig wist het team van Jansen zich goed staande te houden en overleefde het ook het Poolse slotoffensief.

Hiermee behaalt AZ zijn eerste overwinning in de Conference League. Alle teams hebben nu drie punten, nadat Aston Villa diep in blessuretijd wist te winnen van Zrinjski Mostar (1-0).