×
Home Nieuws Livescore

Amrabat: Vermaakt duel tussen AEK en Ajax, gemiste kansen

Amrabat: Vermaakt duel tussen AEK en Ajax, gemiste kansen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 23:00 uur

Nordin Amrabat blikt terug op een enerverend duel tussen AEK Athene en Ajax. De ervaren rot is van mening dat de Griekse ploeg misschien wel meer had kunnen bereiken, maar erkent ook dat Ajax ondanks hun zwakke reeks toch over kwaliteiten beschikt.

"Volgens mij was het voor iedereen een ontzettend vermakelijke wedstrijd. Het ging op en neer, er waren veel kansen en er hing veel energie in de lucht. Het is uiteindelijk jammer dat het 1-1 is geworden", analyseert Amrabat voor de camera van ESPN. De doorgewinterde middenvelder concludeert dat Ajax sterker was in de eerste helft, maar dat de rollen na rust waren omgedraaid. "Wij hadden zeker meer doelpunten moeten maken. Als Jens Jonsson die laatste kans had benut, hadden we met 2-1 gewonnen."

Ondanks zijn 36-jarige leeftijd oogde Amrabat nog steeds topfit. Hij moest regelmatig de strijd aangaan met Jorrel Hato, een zeventienjarig talent. "Ik ben behoorlijk onder de indruk van een aantal spelers, zoals Hato. Wat een talent. Hij is pas zeventien jaar oud. Hij doet me een beetje denken aan Nathan Aké. Toen ik bij Watford speelde, stond ik regelmatig tegenover hem. Ik heb ook tegen Hato gezegd: blijf nuchter, blijf hard werken en voordat je het weet, zit je in het Nederlands elftal."

Verschillende spelers van Ajax hebben indruk gemaakt op Amrabat. "Bergwijn blijft een geweldige speler. En Brobbey, wat een beest. Vooral na wat hij afgelopen week heeft meegemaakt, vind ik het bewonderenswaardig wat hij heeft laten zien. En die Sutalo komt er wel, geloof me. Als hij eenmaal gewend is, zal hij zeker zijn kwaliteiten tonen. Avila moet wat voorzichtiger spelen, maar Ajax heeft absoluut spelers met potentie."