×
Home Nieuws Livescore

Ajax speelt wisselvallig, maar Steijn blijft positief na gelijkspel

Ajax speelt wisselvallig, maar Steijn blijft positief na gelijkspel
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 22:16 uur

Het Europese avontuur van Ajax verliep niet vlekkeloos in het duel met AEK Athene (1-1). Het spel van de Amsterdamse ploeg vertoonde flinke scheurtjes, maar trainer Maurice Steijn blijft optimistisch. Hij ziet vooruitgang in zijn team.

"Ondanks de heksenketel waarin we ons bevonden, denk ik dat we redelijk stand hebben gehouden", reageert Steijn tijdens de persconferentie na de wedstrijd in Athene. "En ik bedoel dit positief: het was een prachtige ambiance om in te spelen."

De trainer van Ajax prijst het spel van zijn ploeg in de eerste helft. "We kwamen verdiend op voorsprong, denk ik. En we gaven niet veel weg. Met Brobbey die nog één-op-één met de keeper kwam te staan en een grote kans voor Forbs, waren de kansen toch echt voor ons."

Na de rust zakte Ajax echter diep weg. Steijn erkent dat centrale verdedigers Josip Sutalo en Gaston Avila nog steeds wat onwennig oogden. "Ik vind dat we absoluut beter moeten zijn aan de bal, maar in de verdediging staan ze hun mannetje. Ik vond het verdedigend goed staan."

Steijn blijft positief gestemd. "Er begint een team te ontstaan. Het was aan het begin best lastig, dat weten we allemaal. Maar ik ben blij dat ik vooruitgang zie. We weten allemaal wat er is gebeurd. Het was een moeizame start. De rust keert langzaam terug in de club."