×
Home Nieuws Livescore

Bergwijn: "Meer in gezeten tegen AEK, maar vechtwedstrijd werd het"

Bergwijn:
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 21:24 uur

Steven Bergwijn, de aanvoerder van de Amsterdammers, is van mening dat Ajax donderdagavond meer had kunnen bereiken tijdens hun bezoek aan AEK Athene (1-1). Na zijn succesvolle penalty in de eerste helft, zag Bergwijn de wedstrijd na rust veranderen in een ware 'vechtwedstrijd'.

In een interview met Veronica direct na de wedstrijd, deelde Bergwijn zijn gedachten: "Eerlijk gezegd denk ik dat er meer in had gezeten. Als je kijkt naar de eerste helft, hadden we volledige controle, op een paar momenten na. Ik denk dat we wat zorgvuldiger hadden moeten zijn in de afronding, dan hadden we hier nog wel twee of drie doelpunten kunnen maken."

Helaas bleef het bij één treffer. In de tweede helft had Ajax het moeilijk tegen AEK, dat uiteindelijk via Domagoj Vida verdiend op 1-1 kwam. "In de tweede helft gingen we te veel mee in hun spel", analyseerde de vleugelaanvaller. "We speelden te vaak de lange bal en raakten ons eigen spel kwijt, waardoor het gewoon een vechtwedstrijd werd."

Ondanks het feit dat Ajax niet wist te winnen, ziet Bergwijn wel dat er langzaam maar zeker vooruitgang wordt geboekt. "Ik denk dat we steeds meer naar elkaar toegroeien. Het spel zag er vandaag al veel beter uit. We moeten gewoon op deze weg doorgaan en blijven vertrouwen op elkaar", vervolgde Bergwijn, die gedurende de hele wedstrijd werd bestookt met laserpennen door AEK-fans. "Ja, dat was vervelend. Maarja, het houdt toch niet op. Je kunt er niets aan doen."