×
Home Nieuws Livescore

Vijandigheid jegens Hendriks groeit binnen Ajax jeugdopleiding

Vijandigheid jegens Hendriks groeit binnen Ajax jeugdopleiding
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 17:48 uur

Volgens een anonieme bron heeft Maurits Hendriks, de Chief Sports Officer van Ajax, de laatste tijd flink wat vriendschappen verloren binnen de club. De geruchten over zijn impopulariteit zijn naar buiten gebracht door De Telegraaf. Vooral binnen de jeugdopleiding van Ajax lijkt Hendriks weinig fans te hebben vanwege zijn werkwijze.

"Als je rondvraagt op De Toekomst, dan hoor je dat Hendriks daar behoorlijk gehaat is", aldus de krant in een uitgebreide analyse over de situatie op het trainingscomplex. Met de komst van Louis van Gaal zal Hendriks waarschijnlijk nog meer onder druk komen te staan. Van Gaal zal namelijk ook zijn zegje kunnen doen over de toekomst van Hendriks. Het enige voordeel voor Hendriks is dat Van Gaal momenteel in Portugal verblijft en dus niet direct op de hoogte is van de geruchten rondom de CSO.

Vooral het aanstellen van tijdelijk hoofd jeugdopleiding Edmond Claus heeft voor veel weerstand gezorgd binnen de jeugdopleiding. Het gaat hierbij niet zozeer om Claus zelf, maar vooral om de manier waarop hij verantwoording aflegt. "Claus moet verantwoording afleggen aan hoofd ontwikkeling Casimir Westerveld, die op zijn beurt weer verantwoording aflegt aan Hendriks zelf en niet aan de technisch directeur." Dit wordt als apart ervaren en heeft de onvrede tegen Hendriks verder aangewakkerd.

Ook de steun die Hendriks heeft gegeven aan de inmiddels vertrokken Sven Mislintat kan op weinig sympathie rekenen binnen de jeugdopleiding. "Hendriks wordt het kwalijk genomen dat hij zich heeft ingezet voor de komst van Mislintat, wat heeft geleid tot de aankoop van twaalf dure spelers die de talentvolle jeugdspelers in de weg staan."

Al met al lijkt Hendriks dus weinig vrienden over te hebben binnen Ajax, met name binnen de jeugdopleiding. Het is afwachten hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen en of Hendriks zijn positie kan behouden in het licht van de kritiek die op hem is geuit.