×
Home Nieuws Livescore

Vitesse ontkent problemen bij overname en reageert op speculatieve berichtgeving

Vitesse ontkent problemen bij overname en reageert op speculatieve berichtgeving
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 16:16 uur

In een verrassende wending van gebeurtenissen is er donderdagochtend een nieuwsbericht naar buiten gekomen over "ernstige complicaties" bij de overname van Vitesse. Echter, volgens de Arnhemmers zelf is er op dit moment helemaal geen sprake van problemen met de overname. Interim-directeur Peter Rovers heeft in een kort statement verklaard dat er geen financiële problemen zijn ontstaan.

Volgens geruchten van De Telegraaf zou een zakenpartner van Cole Parry, de man die Vitesse wil overnemen met zijn bedrijven, zich hebben teruggetrokken uit de overname. Rovers ontkent dit echter. "Voor ons is de situatie duidelijk. Er is geen investeerder afgehaakt bij de Common Group. Sam Helmy, met wie Coley Parry samenwerkt aan verschillende projecten, is nog steeds verbonden aan de Common Group. Hoewel hij geen formele rol heeft bij Vitesse, is daar ook nooit sprake van geweest."

Vitesse beweert dat de overname nog steeds volgens plan verloopt. "De Common Group is een investeringsmaatschappij waar externe financiers investeren in projecten met groeipotentie, zoals Vitesse. Het aantrekken van nieuwe financiers is een van de kernactiviteiten van de Common Group. Tot slot kan ik bevestigen dat alle investeerders die betrokken zijn bij Vitesse de benodigde informatie hebben verstrekt voor het overnameproces."

Tot slot heeft Rovers aangegeven dat dit een van de laatste keren is dat Vitesse reageert op berichtgeving over de overname van de Common Group. "Ik vraag me af of we moeten blijven reageren op speculatieve berichten zonder bronvermelding. Tegelijkertijd zijn dergelijke berichten schadelijk voor de club, de Common Group en haar partners, en zorgen ze voor onrust onder onze medewerkers en supporters."

In een korte update op Twitter heeft Vitesse laten weten dat het overnameproces nog steeds gaande is. Ze blijven vastberaden en kijken uit naar een succesvolle afronding van de overname.