×
Home Nieuws Livescore

Marciano Vink verbaasd over externe rol Van Gaal bij Ajax

Marciano Vink verbaasd over externe rol Van Gaal bij Ajax
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 13:33 uur

Voormalig profvoetballer Marciano Vink uit zijn twijfels over de betrokkenheid van Louis van Gaal bij Ajax op een opvallende manier. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal zal als externe adviseur fungeren voor de raad van commissarissen in Amsterdam met betrekking tot voetbaltechnische zaken.

Vink vindt het opmerkelijk dat Van Gaal een externe rol op zich neemt, in plaats van dat hij als commissaris wordt aangesteld. "Volgens mij komt de rvc niet vaak bij elkaar, misschien zes of zeven keer per jaar", merkt hij op tijdens een interview met Voetbalpraat op ESPN. "Dus waarom zou hij geen zitting nemen en lid worden in plaats van een soort adviseursrol op zich te nemen?"

Interim-directeur Jan van Halst zal niet terugkeren in de rvc, waardoor er een gebrek is aan iemand met een voetbalachtergrond. Volgens Vink is het aanstellen van Van Gaal als adviseur echter overbodig, omdat hij toch alle beslissingen zal overrulen. "Waarom neemt hij dan niet gewoon zitting?", vraagt Vink zich af. Het argument dat Van Gaal vanwege zijn gezondheid niet aanwezig kan zijn, wordt door Vink weggewuifd. "Dan kan hij toch gewoon via Zoom deelnemen?", oppert hij als oplossing.

Vink vraagt zich openlijk af of een rol als adviseur wel passend is voor Van Gaal. Dezelfde vraagtekens plaatst hij bij Michael van Praag, die terugkeert als commissaris. "Volgens mij is de rvc een controlerend orgaan, maar ik heb nu het idee dat die twee meer betrokken willen zijn bij de uitvoering en bij beslissingen die binnen de club worden genomen."