×
Home Nieuws Livescore

ADO Den Haag-spits Jort van der Sande maakt internationale debuut op Bonaire

ADO Den Haag-spits Jort van der Sande maakt internationale debuut op Bonaire
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 12:49 uur

ADO Den Haag-speler Jort van der Sande heeft op 27-jarige leeftijd een opmerkelijke stap gezet in zijn carrière. De club heeft aangekondigd dat de aanvaller binnenkort zijn debuut zal maken als international, maar niet voor Nederland. In plaats daarvan zal Van der Sande uitkomen voor het nationale team van Bonaire.

Hoewel Van der Sande geboren is in Den Bosch, heeft hij een groot deel van zijn jeugd doorgebracht op het prachtige Caribische eiland Bonaire. Dankzij deze connectie heeft hij de mogelijkheid om te spelen voor het nationale team van Bonaire. Een droom die nu werkelijkheid wordt voor de getalenteerde spits.

De eerste interland waarin Van der Sande zijn kunsten zal vertonen voor Bonaire staat gepland op 12 oktober. Tijdens de CONCACAF Nations League zal Bonaire het opnemen tegen Anguilla. Een spannende wedstrijd waarin Van der Sande zijn kwaliteiten kan tonen aan een internationaal publiek.

Het nationale team van Bonaire staat onder leiding van bondscoach Rilove Janga. Een bekend gezicht in het Nederlandse voetbal, aangezien hij ook de broer is van Thomas Verhaar, voormalig speler van onder andere Sparta Rotterdam. Met Felix Verhaar, het broertje van Thomas, als teamgenoot heeft Van der Sande al een bekend gezicht in de selectie van Bonaire.

Van der Sande begon zijn carrière bij FC Den Bosch, maar besloot in 2019 een nieuw avontuur aan te gaan bij FC Eindhoven. Na een tussenstop bij NAC Breda, kwam hij afgelopen zomer terecht bij ADO Den Haag. In zijn eerste seizoen bij de club heeft hij al laten zien wat hij in huis heeft, met drie doelpunten in acht wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Het is een opmerkelijke stap voor Van der Sande om zijn geboorteland Nederland achter zich te laten en te kiezen voor een internationale carrière bij Bonaire. Maar het is een beslissing die getuigt van zijn liefde voor het eiland waar hij zoveel mooie herinneringen heeft. We wensen Jort van der Sande veel succes en plezier toe in zijn nieuwe avontuur als international voor Bonaire!