×
Home Nieuws Livescore

Mbappé vernederd door Franse pers na dramatische nederlaag PSG

Mbappé vernederd door Franse pers na dramatische nederlaag PSG
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 12:16 uur

In een onverwachte wending van het lot, leed Paris Saint-Germain een verpletterende nederlaag tegen Newcastle United, waarbij Kylian Mbappé in het bijzonder onder vuur kwam te liggen. De Franse pers spaarde de superspits niet en gaf hem zijn laagste cijfer ooit in L'Équipe.

De grootste sportkrant van Frankrijk kon niet verder gaan dan een historische 2 voor Mbappé. Volgens L'Équipe maakte het geen enkel verschil dat de spits op het veld stond, en hetzelfde gold voor Randal Kolo Muani, die afgelopen zomer voor een duizelingwekkend bedrag van 95 miljoen euro werd aangetrokken. Gonçalo Ramos en Ousmane Dembélé kwamen er iets beter vanaf in de aanval, met respectievelijk een 3 en een 4. Marquinhos kreeg, net als Mbappé, een 2, mede door zijn blunder bij de 1-0.

Le Parisien was iets milder voor Mbappé en gaf hem een 3. Deze krant legde de schuld bij trainer Luis Enrique, die vasthield aan zijn systeem met vier aanvallers. "PSG deed niets, bereikte niets en leed de hele wedstrijd. En toch bleef Luis Enrique volharden in zijn keuzes. De trainer is de hoofdverantwoordelijke voor dit gigantische fiasco."

RMC Sport zag echter Mbappé als de boosdoener. "Hij was het symbool van de schipbreuk die PSG leed in Newcastle. Met slechts één schot leek het alsof er een spook aan de linkerkant van het veld stond. De superster had dramatische statistieken en dat mag een speler van zijn statuur niet overkomen. Het hele team zakte door het ijs, maar Mbappé was het symbool van het fiasco."