×
Home Nieuws Livescore

Britse fans Brighton zorgen voor chaos in Marseille

Britse fans Brighton zorgen voor chaos in Marseille
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 11:08 uur

Vanavond staat er een historische gebeurtenis op het programma in Marseille, waar Brighton voor het eerst in de geschiedenis een Europese uitwedstrijd speelt tegen Olympique. De Engelse club heeft een indrukwekkend aantal supporters meegenomen, wat al op woensdagavond duidelijk werd toen de Franse en Britse fans elkaar tegenkwamen in het hart van de stad. De sfeer was verre van vredig, maar uiteindelijk waren het de fans van Marseille die de aftocht bliezen.

De Fransen kozen eieren voor hun geld nadat de fans van Brighton begonnen met een waar gooi-festijn. Van alles vloog door de lucht en de Marseille-aanhang kon niet anders dan de benen nemen. Een slimme zet, want wie wil er nu geraakt worden door een onverwacht projectiel?

Terwijl de fans hun strijd buiten het veld voortzetten, staan de teams in de poule van Ajax ook op het punt om af te trappen. Om 18:45 uur zullen zij hun wedstrijd spelen in poule B van de Europa League, net als de Amsterdammers. Het belooft een spannende avond te worden vol voetbalactie en hopelijk zonder verdere incidenten tussen de supporters.