×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord maakt naam in Europa, maar verliest van Atlético

Feyenoord maakt naam in Europa, maar verliest van Atlético
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 08:16 uur

Feyenoord verrast met sterke prestatie tegen Atlético Madrid

In een sensationele wedstrijd heeft Feyenoord woensdagavond laten zien dat het Nederlandse voetbal nog altijd meetelt op het internationale toneel. Ondanks de nipte nederlaag tegen Atlético Madrid (3-2), zijn de Nederlandse ochtendkranten vol lof over de prestatie van de ploeg van Arne Slot.

Feyenoord nam brutaal twee keer de leiding in Madrid, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. De geslepen Álvaro Morata en Antoine Griezmann waren de spelbrekers voor de Rotterdammers. Het Algemeen Dagblad kopt: "Feyenoord maakt naam in Europa en gooit zesjescultuur definitief in de prullenbak." De krant constateert dat er sprake is van een trendbreuk en dat de groeispurt van Feyenoord nog lang niet ten einde is.

Ook De Telegraaf is positief gestemd, maar blijft realistisch. "Gewogen en te licht bevonden", schrijft de krant. Feyenoord bewees mee te kunnen met Atlético Madrid, maar op het topniveau van de Champions League is er geen ruimte voor fouten. Het verlies in Madrid is dan ook onnodig, aldus De Telegraaf.

De Volkskrant prijst Feyenoord voor het spel dat het liet zien. "Feyenoord speelde zeker de eerste helft als een doorgewinterde Champions League-deelnemer", schrijft de krant. De nederlaag wordt onder andere geweten aan de uitstekende prestatie van Atlético-doelman Jan Oblak, die Feyenoord keer op keer dwarszat.

Trouw concludeert dat Feyenoord nog wat huiswerk heeft op het gebied van effectiviteit. Ondanks het sterke optreden tegen Atlético Madrid, heeft de ploeg een harde les geleerd over het topvoetbal. Het is duidelijk dat Feyenoord indruk heeft gemaakt over de grenzen en dat het Nederlandse voetbal weer serieus genomen moet worden.