×
Home Nieuws Livescore

Ayase Ueda worstelt met intensiteit en blessure tijdens Champions League

Ayase Ueda worstelt met intensiteit en blessure tijdens Champions League
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 07:48 uur

Feyenoord-trainer Arne Slot onthult dat Ayase Ueda na een uur spelen tegen Atlético Madrid (3-2) volledig uitgeput was. De Japanse speler kon na zijn wissel nauwelijks zelfstandig het veld verlaten, zo vertelt Slot. Ueda maakte zijn debuut in de Champions League en verving de geschorste Santiago Gimenez. Na slechts zeven minuten beloonde hij het vertrouwen van Slot met een doelpunt, dat uiteindelijk op naam kwam van Atlético-verdediger Mario Hermoso. "Je stelt een spits aanvankelijk op om te scoren. Dat heeft hij gedaan", aldus de trainer tijdens de persconferentie.

Vanwege de uitstekende vorm van Gimenez krijgt Ueda momenteel weinig speeltijd. "Je kunt zien dat hij niet veel minuten maakt. Zeker in combinatie met de hoge intensiteit van de wedstrijd kan het gebeuren dat de bal soms van zijn voet springt. Dat zijn we niet altijd van hem gewend", merkt Slot op. "Het heeft ook te maken met het intense spel."

Slot constateert dat Ueda tot het uiterste is gegaan. "Hij moest na de wedstrijd worden opgetild om naar binnen te gaan. Zo veel pijn had hij in zijn benen."