×
Home Nieuws Livescore

Steijn: Sutalo kan beter presteren, persoonlijkheid en omgeving spelen rol

Steijn: Sutalo kan beter presteren, persoonlijkheid en omgeving spelen rol
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 5 oktober 2023 07:16 uur

Ajax-verdediger Josip Sutalo heeft volgens trainer Maurice Steijn veel meer in zijn mars dan hij tot nu toe heeft laten zien in Amsterdam. Steijn benoemt verschillende redenen voor de mindere prestaties van de Kroaat.

Tijdens een interview met Veronica wordt Steijn gevraagd naar de onzekerheid die Sutalo uitstraalt. De trainer van Ajax is het hiermee eens. "Hij kwam op een compleet andere manier binnen. Hij maakte echt indruk. Iedereen was onder de indruk. We waren niet alleen onder de indruk van zijn prestaties bij Dinamo Zagreb, maar ook bij het nationale team."

"Om te laten zien wat hij kan, moet hij een aantal goede wedstrijden spelen. Daar ben ik van overtuigd", aldus Steijn, die niet weet waarom Sutalo de laatste tijd minder presteert. Hij heeft echter wel een vermoeden. "Dit heeft ook te maken met zijn persoonlijkheid. Misschien heeft het ook te maken met de jonge spelers om hem heen, die hem misschien nog niet goed kunnen sturen."

Steijn is nog steeds op zoek naar stabiliteit in de verdediging. Dit zorgt ervoor dat Sutalo niet echt zijn draai kan vinden. "Ik hoop dat we de juiste formule hebben gevonden en dat hij laat zien wat wij van hem verwachten en wat hij kan. Het feit is dat hij, net als veel andere mensen, beter kan dan wat hij op dit moment laat zien. Ik ben in ieder geval blij dat hij het potentieel heeft, dus het is aan mij om dat eruit te halen."