×

Lazio pakt last-minute overwinning tegen Celtic: Feyenoord zakt naar derde plek

Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 23:32 uur

In een zinderende wedstrijd heeft Lazio op het nippertje de overwinning weten te behalen tegen Celtic: 1-2. Deze spannende uitslag heeft grote gevolgen voor Feyenoord, dat eerder op de avond met 2-3 verloor van Atlético Madrid en nu naar de derde plek in Groep E zakt.

Celtic begon sterk aan de groepsfase en versloeg Feyenoord in hun eerste wedstrijd, terwijl Lazio met moeite een punt pakte tegen Atlético. Het beloofde dus een intense strijd te worden in Glasgow. Vanaf het eerste moment waren zowel de thuisploeg als de bezoekers vastberaden om te winnen. Dit resulteerde al na twaalf minuten in een doelpunt van Celtic, waarbij Matt O'Riley de assist gaf aan Kyogo Furuhashi.

Lazio liet zich echter niet uit het veld slaan en wist snel de schade te herstellen. Matias Vecino kopte de bal langs Celtic-doelman Joe Hart en bracht de stand op gelijke hoogte. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was minstens zo enerverend. Vooral de slotfase zorgde voor spektakel. Celtic leek op weg naar de overwinning, maar Luis Palma zag zijn doelpunt in de 80e minuut afgekeurd worden wegens buitenspel. In de 95e minuut wist Lazio alsnog de drie punten binnen te slepen. De ervaren Pedro kopte de bal in de verre hoek en bezorgde zijn team de overwinning.

Nu kan Lazio zich gaan voorbereiden op de confrontatie met Feyenoord. Op 25 oktober komt de ploeg van trainer Maurizio Sarri naar De Kuip, waarna Feyenoord op 7 november afreist naar Rome. Deze wedstrijden beloven wederom spektakel en spanning.