Manchester City wint Champions League-kraker tegen RB Leipzig FC Barcelona wint met moeite bij FC Porto Rode Ster Belgrado en Young Boys Bern spelen gelijk

Rode Ster Belgrado en Young Boys Bern spelen gelijk
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 23:25 uur

Manchester City triomfeert in Champions League-kraker tegen RB Leipzig

Manchester City heeft een indrukwekkende overwinning behaald in de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig. Met name de invalbeurt van Julián Álvarez bleek van onschatbare waarde voor de titelhouder, die uiteindelijk met 1-3 zegevierde. FC Barcelona had het daarentegen zwaar te verduren in de uitwedstrijd tegen FC Porto, maar wist uiteindelijk met veel moeite met 0-1 te winnen.

In het duel tussen RB Leipzig en Manchester City was het Manchester City dat de boventoon voerde. Ondanks de aanwezigheid van smaakmaker Xavi Simons in de basis bij RB Leipzig, kon hij niet voorkomen dat Phil Foden na 25 minuten de score opende. Met een krachtig schot, op aangeven van Champions League-debutant Rico Lewis, brak hij de ban. Manchester City verzuimde echter om het krachtsverschil verder uit te drukken in doelpunten en kreeg na rust de rekening gepresenteerd. Loïs Openda rondde beheerst af na een snelle counter van de Duitsers.

Het leek er even op dat RB Leipzig de wedstrijd naar zich toe kon trekken, maar Manchester City nam al snel weer het heft in handen. Erling Haaland en Foden waren dicht bij een doelpunt, maar het was invaller Álvarez die uiteindelijk het verschil maakte in de slotfase. Met een prachtig doelpunt en een assist op Jeremy Doku zorgde de Argentijn voor de 1-3 overwinning. Hierdoor blijft Manchester City foutloos in de poulefase van de Champions League.

In de wedstrijd tussen FC Porto en FC Barcelona was het geen eenvoudige avond voor de Catalanen in het Estádio do Dragão. Ondanks een sterke start van Barcelona, met name van João Cancelo en João Félix, kregen ze na een halfuur een flinke tegenslag te verwerken. Robert Lewandowski moest geblesseerd het veld verlaten. Tot ieders verbazing was het uitgerekend zijn vervanger, Ferran Torres, die de ban brak. Na een rush van Ilkay Gündogan schoot hij vlak voor rust raak.

In de tweede helft had Barcelona het moeilijk en kwamen ze nauwelijks meer aan aanvallen toe. Porto was gevaarlijk en zag onder andere een doelpunt van Taremi afgekeurd worden. Uiteindelijk kwam Barcelona met de schrik vrij en behaalde het de tweede overwinning in de groepsfase van de Champions League.

In de overige wedstrijd tussen Rode Ster Belgrado en Young Boys Bern eindigde het duel in een gelijkspel van 2-2.