Home Nieuws Livescore

Antwerp verspeelt voorsprong en verliest van Shakhtar Donetsk

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 21:00 uur

Het Royan Antwerp heeft dinsdagavond op De Bosuil een teleurstellende prestatie geleverd tegen Shakhtar Donetsk. Ondanks een voorsprong van 2-0 na ruim een halfuur spelen, stortte de ploeg van trainer Mark van Bommel volledig in bij de Belgische landskampioen. In de laatste seconden kreeg Toby Alderweireld nog de kans om een punt te redden vanaf de strafschopstip, maar hij faalde.

Antwerp had twee weken geleden al een zware nederlaag geleden in de eerste Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona: 5-0. Tegen Shakhtar moest er iets gebeuren. Trainer Van Bommel gaf basisplaatsen aan Owen Wijndal, Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen, samen met acht andere spelers. Het Nederlandse trio en hun teamgenoten begonnen uitstekend aan het duel met de Oekraïners. Al na drie minuten lag de bal in het net, dankzij een doelpunt van Arbnor Muja.

Na 33 minuten verdubbelde Antwerp, dat goed speelde, de voorsprong. Michel-Ange Balikwisha lobde de bal prachtig over Shakhtar-doelman Dmyto Riznyk. Niets leek een goed resultaat in de weg te staan voor Van Bommel en zijn team, maar in de tweede helft stortte de Belgische topclub volledig in. Shakhtar kwam al na 48 minuten terug in de wedstrijd, met een doelpunt van Danylo Sikan na een chaotische situatie voor het doel.

De Antwerp-verdediging begon te wankelen, waardoor de bezoekers uit Oekraïne in de 71e minuut opnieuw toesloegen via Yaroslav Rakitskyi. De ervaren centrale verdediger had geluk, want de bal werd aangeraakt door een muur van Antwerp-spelers. Tot overmaat van ramp maakte Shakhtar vijf minuten later ook nog de 2-3, opnieuw dankzij Sikan. In de absolute slotfase kreeg The Great Old nog een kans om een punt te pakken, maar Alderweireld miste vanaf de strafschopstip.