×
Home Nieuws Livescore

Zuid-Koreaans avontuur Lars Veldwijk op losse schroeven na arrestatie wegens rijden onder invloed

Zuid-Koreaans avontuur Lars Veldwijk op losse schroeven na arrestatie wegens rijden onder invloed
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 7 augustus 2023 15:24 uur

Nederlandse spits Lars Veldwijk loopt het risico zijn toekomst bij Suwon City in Zuid-Korea te verliezen. De club overweegt om het contract van de voetballer te ontbinden nadat hij maandag in Seoul werd gearresteerd wegens rijden onder invloed.

Veldwijk werd maandagochtend rond 04.00 uur lokale tijd aangehouden in de hoofdstad. Na een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken, waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. Maar daar blijft het mogelijk niet bij. Suwon City overweegt om afscheid te nemen van de 31-jarige spits, die eerder speelde voor clubs als PEC Zwolle, FC Groningen en Sparta.

Zuid-Koreaanse clubs treden doorgaans streng op tegen spelers die de fout in gaan. Vorig jaar ontbond Jeonbuk Hyundai Motors al het contract van Takahiro Kunimoto vanwege rijden onder invloed. "Rijden onder invloed is een misdrijf en wat mij betreft onacceptabel", reageerde Suwon City-directeur Choi Soon-ho in de Zuid-Koreaanse media. "Er is een precedent geschapen bij de zaak van Kunimoto bij Jeonbuk Hyundai Motors."

Veldwijk speelt sinds de zomer van 2020 voor Suwon City. Daarvoor was hij een half jaar actief bij Jeonbuk Hyundai Motors. De voormalige Zuid-Afrikaanse international heeft nog een contract tot eind 2024.