×
Home Nieuws Livescore

Van Bronckhorst en Vlaar verontwaardigd over onterechte goal Atlético

Van Bronckhorst en Vlaar verontwaardigd over onterechte goal Atlético
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 20:16 uur

Voormalig Feyenoord-spelers Giovanni van Bronckhorst en Ron Vlaar zijn niet te spreken over de gang van zaken tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Atlético Madrid en Feyenoord. Vooral de 1-1 van Atlético-aanvaller Alvaro Morata zorgt voor de nodige frustratie bij het duo.

Volgens Van Bronckhorst en Vlaar had de goal van Morata afgekeurd moeten worden vanwege een buitenspelsituatie van Saúl, de middenvelder van Atlético. Mats Wieffer wist met een uiterste inspanning te voorkomen dat Saúl de bal kreeg, maar wat de Feyenoord-controleur niet zag, was dat Saúl buitenspel stond.

Hoewel de regels aangeven dat de goal terecht werd goedgekeurd, vinden Van Bronckhorst en Vlaar het belachelijk dat Atlético voordeel haalde uit deze buitenspelsituatie. "Volgens de regels klopt het, maar het is belachelijk dat Atlético hiervan profiteert", aldus Vlaar in een interview met RTL7. "Saúl wordt ook aangespeeld. Je kunt zeggen dat Wieffer de bal beter had moeten verwerken, maar Atlético heeft hier gewoon voordeel van. Ik vind het een belachelijke regel."

Van Bronckhorst voegt hier nog een ander argument aan toe. "Wieffer kon niet zien of het buitenspel was. Hij stond met zijn rug naar Saúl toe." Ondanks de frustratie is het voormalig Feyenoord-icoon wel te spreken over het spel van de ploeg van coach Arne Slot. "Feyenoord was de betere ploeg in de eerste helft. Het is fijn om met een 1-2 voorsprong de rust in te gaan, maar na een scrimmage scoort Griezmann. Jammer genoeg had Feyenoord meer verdiend, maar staat het nu 2-2."

Vlaar deelt de teleurstelling van Van Bronckhorst. "Je denkt dat je de controle hebt, maar door twee van zulke momenten ga je toch met een gelijkspel de rust in. Dat is frustrerend voor Feyenoord."