×
Home Nieuws Livescore

AZ's Europese avontuur eindigt in tranen: Clasie neemt schuld op zich

AZ's Europese avontuur eindigt in tranen: Clasie neemt schuld op zich
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 20:08 uur

AZ heeft een enorme teleurstelling moeten incasseren na de Europese blamage tegen Zrinjski Mostar. De ploeg leek halverwege de wedstrijd nog comfortabel op een 0-3 voorsprong te staan, maar in de tweede helft ging het helemaal mis. De Bosniƫrs wisten maar liefst vier keer te scoren, waardoor AZ met een 4-3 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Jordy Clasie, de aanvoerder van AZ, kon zijn frustratie niet onderdrukken en noemde het optreden van zijn team "totaal onacceptabel". Hij gaf toe dat het moeilijk was om het verlies te vergeten en dat er veel over gesproken is binnen de ploeg.

"Hetgeen wat daar is gebeurd, is volkomen onnodig en onacceptabel", aldus Clasie in een interview met ESPN. "We zijn echt door de ondergrens gezakt in de tweede helft en daar draagt iedereen verantwoordelijkheid voor. Soms gaat het niet zoals je wilt in het voetbal, maar ik neem ook mezelf dingen kwalijk."

AZ krijgt echter snel de kans om zich te revancheren, aangezien ze donderdagavond tegen Legia Warschau spelen in de Conference League. De wedstrijd zal plaatsvinden in Alkmaar en begint om 21.00 uur. Het is nu aan AZ om te laten zien dat ze geleerd hebben van hun fouten en dat ze in staat zijn om terug te vechten na deze pijnlijke nederlaag.