×
Home Nieuws Livescore

Zerrouki versterkt Feyenoord-basis tegen Atlético Madrid, Minteh reserveert.

Zerrouki versterkt Feyenoord-basis tegen Atlético Madrid, Minteh reserveert.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 18:56 uur

Ramiz Zerrouki verrast met basisplaats tegen het sterke Atlético Madrid. Trainer Arne Slot onthult de reden achter deze keuze en legt uit waarom dit ten koste gaat van Yankuba Minteh.

"Het heeft voornamelijk te maken met de tactiek van Atlético Madrid. Ze spelen met een defensieve formatie van drie verdedigers, drie middenvelders en twee aanvallers", begint Slot in een exclusief interview met RTL 7. "Eén van die aanvallers is Griezmann, en hij blijft niet constant in de diepe spitspositie. Als wij dan met onze gebruikelijke speelstijl spelen, loopt Griezmann constant vrij rond."

"Uiteraard kunnen we dit probleem oplossen met ons normale systeem, maar dat zou betekenen dat Stengs bijna als verdediger zou moeten spelen. Dat vonden wij niet wenselijk", aldus Slot, die daarom besloten heeft om Zerrouki in te zetten voor extra controle op het middenveld. Minteh zal genoegen moeten nemen met een plek op de reservebank. "Minteh heeft een geweldige indruk achtergelaten in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hij heeft ook gespeeld tegen Celtic en Ajax, maar daar heeft hij nog niet dezelfde indruk kunnen maken als tegen Go Ahead."

Slot is zich er terdege van bewust dat Feyenoord op zijn hoede moet zijn voor de snelle omschakelingen van Atlético. "Die zijn van een topniveau dat je normaal gesproken alleen in de Champions League tegenkomt."

Met deze verrassende opstelling hoopt Feyenoord een goed resultaat te behalen tegen de sterke Spaanse tegenstander. De wedstrijd belooft een spannende strijd te worden tussen twee teams die alles op alles zullen zetten om te zegevieren.