×
Home Nieuws Livescore

Maurice Steijn verheugd over entree Louis van Gaal bij Ajax: "Geweldig nieuws!"

Maurice Steijn verheugd over entree Louis van Gaal bij Ajax:
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 18:48 uur

Maurice Steijn juicht de komst van een mysterieuze persoon genaamd Louis van Gaal bij Ajax toe. De trainer van de Amsterdammers heeft in het verleden al eens advies gekregen van deze ex-bondscoach en hechtte daar veel waarde aan.

"Ja, fantastisch nieuws! Dit is echt geweldig", reageert Steijn op de benoeming van Van Gaal als adviseur van de raad van commissarissen bij Ajax. "Het is geweldig dat iemand van zijn kaliber en met zijn brede ervaring op alle niveaus en in alle landen bereid is om de club en de rvc van advies te voorzien. Bovendien is hij een echte Ajacied. Dit is geweldig nieuws."

Steijn hoopt zelf ook te kunnen profiteren van de aanwezigheid van Van Gaal bij Ajax, hoewel deze laatste in eerste instantie vooral op afstand zal toekijken. "Zeker weten. Als je de kans krijgt om te leren van zulke iconen, mensen die door de wol geverfd zijn en weten waar Ajax voor staat, dan zou het dom zijn om daar als staf geen gebruik van te maken."

Steijn kent Van Gaal ook nog uit zijn beginperiode als trainer bij ADO Den Haag. "Ja, toen hadden we regelmatig contact. Dat kwam doordat ze vaak in het stadion van ADO trainden en soms had hij nog wel eens een speler van mij nodig", legt de Ajax-coach uit. "Ons contact was toen heel warm. Ik hoop dat we dat weer kunnen oppakken."

De Hagenaar vindt de adviezen van Van Gaal zeer waardevol. "Absoluut. Zeker als je aan het begin van je carrière staat. Het is alweer zo'n dertien, veertien jaar geleden. Maar ik haal nog steeds voordeel uit de tips die hij toen gaf en de gesprekken die we hadden."