×
Home Nieuws Livescore

WK 2030: Marokko, Spanje en Portugal organiseren uniek toernooi

WK 2030: Marokko, Spanje en Portugal organiseren uniek toernooi
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 17:16 uur

Wereldvoetbalbond FIFA heeft op woensdag aangekondigd dat Marokko, Spanje en Portugal gezamenlijk het WK 2030 zullen organiseren. Dit is een unieke gelegenheid, aangezien het toernooi zijn honderdste verjaardag viert en de constructie anders zal zijn dan normaal.

Het WK zal namelijk plaatsvinden op drie verschillende continenten. De openingswedstrijden zullen worden gespeeld in Argentinië, Uruguay en Paraguay. Aanvankelijk wilde Zuid-Amerika het hele toernooi toegewezen krijgen, aangezien zij al gastheer waren van het WK in 1930. FIFA heeft echter besloten om alleen de eerste drie wedstrijden aan Zuid-Amerika toe te wijzen.

Alle zes gastlanden zullen automatisch gekwalificeerd zijn voor het WK. Uruguay, dat destijds gastheer en winnaar was van het allereerste WK, zal deelnemen aan het toernooi. Argentinië, dat in de finale werd verslagen, zal ook meedoen. Paraguay, het land waar de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL gevestigd is, zal ook vertegenwoordigd zijn. In 1930 was CONMEBOL de enige confederatie.

Na de eerste drie wedstrijden zal de rest van het toernooi plaatsvinden in Marokko, Spanje en Portugal. De openingsceremonie zal plaatsvinden in Marokko, wat een speciale en feestelijke start van het evenement zal zijn.