×
Home Nieuws Livescore

Benfica-trainer Schmidt woedend op scheids na penalty-incident tegen Internazionale

Benfica-trainer Schmidt woedend op scheids na penalty-incident tegen Internazionale
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 14:16 uur

Benfica-coach Roger Schmidt was gisteravond absoluut niet te spreken over de scheidsrechterlijke beslissingen van Danny Makkelie. De Nederlandse arbiter floot de wedstrijd tussen de Portugezen en Internazionale en weigerde een penalty toe te kennen aan het team van Schmidt. De Duitse trainer was er echter van overtuigd dat Benfica daar recht op had.

In de eerste helft kreeg David Neres een tik in het zestienmetergebied en ging hij naar de grond, maar tot grote verbazing van Schmidt werd er geen penalty gegeven. "Het was absoluut een penalty, er was geen enkele twijfel", aldus een woedende Schmidt tegenover DAZN. "De scheidsrechter nam niet eens de moeite om de beelden te bekijken. Maar uiteindelijk verdiende Internazionale wel de overwinning." De Italianen wonnen uiteindelijk met 1-0 dankzij een doelpunt van Marcus Thuram.

Na twee groepswedstrijden staat Benfica onderaan in de poule met Red Bull Salzburg, Real Sociedad en Internazionale. In de competitie bezetten de Portugezen, met Orkun Kökcü en Fredrik Aurnses in het team, de tweede plaats. Tijdens de wedstrijd in het Giuseppe Meazza kreeg Schmidt nog meer slecht nieuws te verwerken. Ángel Di María moest geblesseerd het veld verlaten, maar het is nog onbekend hoelang hij uit de roulatie zal zijn.