×
Home Nieuws Livescore

Danny Blind keert terug bij Ajax als hoofd jeugdopleiding

Danny Blind keert terug bij Ajax als hoofd jeugdopleiding
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 14:08 uur

Volgens een betrouwbare bron, Valentijn Driessen, de sportchef van De Telegraaf, is er een grote kans dat Danny Blind zijn terugkeer zal maken bij Ajax. Deze voormalige speler van de club zou de nieuwe hoofd jeugdopleiding worden. Het is opvallend dat naast Louis van Gaal, nog een medewerker met Ajax-DNA terugkeert naar de club.

Blind verliet minder dan een jaar geleden de raad van commissarissen bij Ajax, maar lijkt nu dus weer terug te kunnen keren. Driessen onthult: "De kans is groot dat Danny Blind terugkeert in de jeugdopleiding, als hoofd van die academy. Dat is een rol die open ligt, die hij ambieert en al eens heeft bekleed."

Driessen is ook positief over de keuze voor Van Gaal: "Ik denk dat ze een hele verstandige beslissing nemen. Van Wijk en Van Praag zullen over het bestuurlijke gaan en Louis over het technische, daar is het een zooitje nu bij Ajax zullen we maar zeggen. Van Gaal zal zich overal mee gaan bemoeien, zelfs met de kleur van het toiletpapier. Dat is ook wel nodig nu."

Als hoofd jeugdopleiding zou Blind de opvolger worden van Saïd Ouaali, die aangaf zijn contract bij Ajax niet te willen verlengen. Momenteel vervult Edmond Claus tijdelijk deze functie. Het is niet de eerste keer dat Blind actief zou zijn in deze rol.