×
Home Nieuws Livescore

Van Gaal terug bij Ajax: opruiming na Mislintat's vertrek

Van Gaal terug bij Ajax: opruiming na Mislintat's vertrek
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 11:48 uur

Ajax versterkt zich met de terugkeer van een oude bekende, zo beweert Johan Derksen. Volgens de alom bekende voetbalanalist is het hoog tijd voor een grote schoonmaak bij de club, nadat Sven Mislintat het veld heeft moeten ruimen.

Mislintat heeft meer dan honderd miljoen euro uitgegeven aan spelers die nog niet hebben laten zien dat ze het niveau van Ajax aankunnen. De terugkeer van de ervaren Louis van Gaal zou wel eens slecht nieuws kunnen betekenen voor deze aankopen.

"Als Van Gaal echt goed gaat analyseren wat er allemaal rondloopt, dan zal hij tot de conclusie komen dat Ajax twaalf spelers met een vijfjarig contract heeft die simpelweg niet goed genoeg zijn", aldus Derksen bij Vandaag Inside. "Laat ze maar vertrekken, geef ze een vrije transfer. Je krijgt er geen geld voor terug, maar soms moet je je verlies nemen om een nieuw team op te bouwen."

Van Gaal zal de raad van commissarissen gaan adviseren op het gebied van voetbaltechnische zaken. Derksen is ervan overtuigd dat Van Gaal de juiste persoon is voor deze rol. "Na de komst van drie spelers van een tweedeklasser had hij meteen door dat er iets niet klopte. Dat heeft Jan van Halst niet gedaan. Louis is echt een uitstekende keuze."

Mislintat haalde afgelopen zomer een heel elftal aan spelers naar Ajax, waaronder Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic, Anton Gaaei, Chuba Akpom, Josip Sutalo, Gaston Avila, Georges Mikautadze, Sivert Mannsverk en Borna Sosa. Twee weken geleden moest de Duitser echter het veld ruimen.