×
Home Nieuws Livescore

Sergio Ramos bekritiseert arbitrage na spectaculair gelijkspel PSV-Sevilla

Sergio Ramos bekritiseert arbitrage na spectaculair gelijkspel PSV-Sevilla
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 11:08 uur

Na een zinderende wedstrijd tussen PSV en Sevilla, die eindigde in een gelijkspel (2-2), heeft Sergio Ramos geen goed woord over voor de arbitrage. De Spaanse routinier, bekend om zijn uitgesproken mening, uitte zijn frustratie over scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten, die volgens hem een aantal dubieuze beslissingen namen.

In een interview met Spaanse media liet Ramos zijn ongenoegen blijken. "Verschrikkelijk", foeterde hij. "We willen geen excuses zoeken, maar de scheidsrechter speelde helaas een hoofdrol." Ramos erkende dat hij zelf een penalty veroorzaakte voor de 1-1 van Luuk de Jong, maar vroeg zich af waarom de VAR niet ingreep. "Tegenwoordig heb je de mogelijkheid om je fouten te herstellen, dus waarom werd er geen gebruik van gemaakt?"

Een ander moment waar Ramos zich over opwond, was de afgekeurde goal van Adriร  Pedrosa wegens hands. "Er ging veel mis", aldus Ramos. "Die goal van Adriร , die zogenaamde overtreding. Mensen zullen er weer van alles van vinden, maar niet elke club krijgt evenveel respect. Dat is het lot van Sevilla. Ik zou willen dat clubs als Lens, Sevilla en bijvoorbeeld Real Madrid evenveel respect genieten."

Ramos was ook kritisch op de beslissing van Orsato om een overtreding te zien in een duel tussen hemzelf en Malik Tillman in het strafschopgebied. Hij vond het onbegrijpelijk dat de VAR niet werd geraadpleegd. "Zelfs als je de beelden vijftig keer terugkijkt, zie je niet dat ik hem raak. Hij sprong al en ik trok mijn voet terug. Maar toen zag ik de scheidsrechter een vreemd gezicht trekken en beweren dat het allemaal heel duidelijk was..."

Het moge duidelijk zijn dat Ramos zijn onvrede niet onder stoelen of banken steekt. Hij hoopt dat er in de toekomst meer respect zal zijn voor clubs zoals Lens, Sevilla en Real Madrid, zodat ze op gelijke voet behandeld worden.