×
Home Nieuws Livescore

Dumfries schittert in Champions League met winnende assist

Dumfries schittert in Champions League met winnende assist
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 10:48 uur

Dinsdagavond was er weer een opmerkelijke prestatie van een Nederlandse voetballer in de Champions League. Denzel Dumfries, spelend voor Internazionale, speelde een belangrijke rol in de 1-0 overwinning op Benfica. De Oranje-international kreeg veel lof in de Italiaanse pers.

Dumfries stond in de basisopstelling samen met Orkun Kökcü, Fredrik Aursnes en David Neres. Na een uur spelen was het Dumfries die de winnende goal inleidde. Hij brak door over de rechtervleugel en gaf een perfecte voorzet, die werd benut door Marcus Thuram.

De Italiaanse pers is vol lof over het optreden van Dumfries. Corriere della Sera beschrijft hem als een krachtpatser en geeft hem een 7. Corriere dello Sport merkt op dat Dumfries aanvankelijk wat onrustig was, maar met zijn assist alles goedmaakte en geeft hem een 6,5. Tuttomercatoweb waardeert Dumfries met een 7 en prijst zijn technische fouten en scherpte. Eurosport, Calciomercato en FCInter1908 noemen Dumfries soms wat onhandig, maar zeer effectief en geven hem ook een 6,5.

Dumfries blijft een geduchte tegenstander voor elke verdediging, zo wordt hij omschreven. Zijn fysieke kracht en aanwezigheid maken hem een doorn in het oog van elke tegenstander. Hij is altijd aanwezig en laat zijn gebruikelijke, soms opwindende en soms angstaanjagende gezicht zien.

Al met al was het een succesvolle avond voor Dumfries en Internazionale. De Nederlandse rechtsback blijft indruk maken en bewijst zijn waarde op het hoogste Europese niveau.