×
Home Nieuws Livescore

Spaanse kranten: Arbitrage schuldig aan gelijkspel PSV tegen Sevilla

Spaanse kranten: Arbitrage schuldig aan gelijkspel PSV tegen Sevilla
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 08:48 uur

De Spaanse media zijn het er unaniem over eens: de scheidsrechter was de grote boosdoener tijdens de wedstrijd tussen PSV en Sevilla. Volgens de kranten nam Daniele Orsato een aantal opmerkelijke beslissingen, waaronder het toekennen van een strafschop waardoor Luuk de Jong de aansluitingstreffer kon maken.

MARCA concludeert dat Sevilla slechts een magere punt heeft behaald in de tweede Champions League-wedstrijd. Ook de scheidsrechter krijgt ervan langs in deze Spaanse sportkrant. "Scheidsrechter Daniele Orsato gaf letterlijk alle belangrijke beslissingen tegen PSV. Echt allemaal. Het was uiteindelijk gewoon pech dat Sevilla op een knotsgekke avond speelde."

AS wijst eveneens met de beschuldigende vinger naar één persoon voor het gelijkspel in Eindhoven. "Sevilla wist de sterke fase van PSV goed af te slaan, maar uiteindelijk werden ze het slachtoffer van de thuisgerichte arbitrage. De UEFA laat dit soort scheidsrechters de laatste maanden op veel Europese velden fluiten en Orsato is het perfecte voorbeeld van deze generatie."

Mundo Deportivo verwijt Orsato niet alleen de penalty, maar ook het afkeuren van de goal van Adría Pedrosa. "Sevilla is twee punten ontnomen in Eindhoven. Orsato gaf een discutabele penalty aan PSV en keurde een glasheldere goal van Pedrosa af. Sevilla werd het slachtoffer van een scheidsrechter die alleen maar aan de thuisploeg kon denken."

De Spaanse kranten zijn het er dus over eens dat de arbitrage de schuldige is van het gelijkspel tussen PSV en Sevilla. De beslissingen van Daniele Orsato worden bekritiseerd en er wordt gesuggereerd dat hij partijdig was ten gunste van de thuisploeg. Het is duidelijk dat de Spaanse media niet tevreden zijn met de prestaties van de scheidsrechter tijdens deze wedstrijd.