×
Home Nieuws Livescore

KNVB sluit onderzoek naar botsing Brobbey en Vaessen af

KNVB sluit onderzoek naar botsing Brobbey en Vaessen af
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 08:08 uur

De KNVB heeft besloten om geen verdere stappen te ondernemen in het onderzoek naar de botsing tussen Brian Brobbey en Etienne Vaessen. Dit nieuws werd bekendgemaakt door een woordvoerder van de bond aan De Telegraaf. Volgens de KNVB steunen zij de beslissing van scheidsrechter Pol van Boekel, evenals zijn voormalige collega's.

"Nu de situatie is beoordeeld, zal de aanklager vanzelfsprekend geen verdere actie ondernemen", aldus de reactie van de voetbalbond over de botsing tussen Brobbey en Vaessen. "Scheidsrechter Pol van Boekel heeft de situatie beoordeeld als een ongelukkige botsing en de VAR is het daarmee eens." Vaessen raakte kort buiten bewustzijn na de botsing, wat leidde tot een onderbreking van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax.

Oud-topscheidsrechter Mario van der Ende is het eens met de beslissing van de KNVB. "Ik vind dit een zeer complexe situatie, omdat de keeper ook naar voren komt en naar de grond duikt. Bovendien werd Brobbey tussen een aantal spelers geduwd, waardoor hij een duw in zijn rug kreeg. Ik denk niet dat er sprake was van opzet en dat Van Boekel de juiste beslissing heeft genomen door geen gele of rode kaart te geven."

Voormalig collega van Van der Ende, Dick Jol, ziet dat Brobbey veel kritiek krijgt na de botsing. "Iedereen ziet dat hij een duw in zijn rug kreeg. Daardoor was de overtreding per definitie niet opzettelijk. Er was niets aan de hand. Het was ook geen één-op-één-situatie tussen Brobbey en Vaessen, er waren meer mensen in dat kleine gebied. Om eerlijk te zijn, heb ik geen moment gedacht aan een gele of rode kaart."