×
Home Nieuws Livescore

PSV pakt belangrijk punt in Champions League, maar kritiek op verdediging blijft

PSV pakt belangrijk punt in Champions League, maar kritiek op verdediging blijft
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 07:32 uur

PSV verraste gisterenavond vriend en vijand met een spectaculair gelijkspel tegen Sevilla in de Champions League. De Eindhovenaren wisten een belangrijk punt te pakken, maar de ochtendkranten waren niet bepaald lovend. Vooral de verdediging van PSV kreeg flinke kritiek te verduren.

"Het gebrek aan efficiëntie en zwak verdedigen leken PSV gisteravond genadeloos op te breken", aldus het Algemeen Dagblad. "Waar PSV in de Eredivisie nog wegkomt met kleine foutjes, worden deze in Europa direct afgestraft. Het is opvallend hoe snel een klein foutje kan leiden tot een tegengoal. In de nationale competitie komt PSV er vaak mee weg, maar in de Champions League is er geen ruimte voor dergelijke fouten."

Ook De Telegraaf zag de teleurstelling bij de Eindhovenaren. "Niemand was echt blij bij PSV. Het besef was groot dat ze een uitgelezen kans hebben gemist om een einde te maken aan hun reeks van zestien wedstrijden zonder overwinning in de Champions League. Met slechts twee goals uit 26 doelpogingen kampt PSV opnieuw met een gebrek aan efficiëntie, zo erkende ook trainer Peter Bosz."

Het Eindhovens Dagblad was daarentegen positiever gestemd en koesterde het behaalde punt. "De goal van Jordan Teze was een prachtige afsluiting van een intense wedstrijd. Het was absoluut noodzakelijk om een resultaat te behalen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel na een enerverende avond, waarin het spel alle kanten op ging. Het geslepen Sevilla opende sterk, maar daarna nam PSV het Andalusische doel meerdere malen onder vuur."

Trouw zag vooral een groot verschil tussen de aanval en verdediging van PSV. "In de tweede poulewedstrijd liet PSV aanvallend bij vlagen een hoog niveau zien, maar verdedigend waren er momenten van zwakte." Man of the Match Noa Lang ontving ook de nodige complimenten. "Hij werd vaak dubbel gedekt, maar wist desondanks de hele wedstrijd een plaag te zijn voor Navas met zijn excentrieke dribbels."