×
Home Livescore

Feyenoord jaagt op stunt tegen Atlético Madrid in CL

Feyenoord jaagt op stunt tegen Atlético Madrid in CL
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 07:16 uur

Feyenoord staat voor een spannende uitdaging in de Champions League. Woensdagavond nemen ze het op tegen Atlético Madrid, de gedoodverfde favoriet van de groepsfase. Arne Slot, de coach van Feyenoord, lijkt niet al te veel te willen experimenteren met zijn opstelling voor deze wedstrijd.

Echter, Slot moet wel omgaan met de afwezigheid van Santiago Gimenez, die nog een schorsing moet uitzitten. Dit opent de deur voor Ayase Ueda om zijn debuut te maken in de basis van Feyenoord. In de vorige wedstrijd tegen Celtic was Ueda geblesseerd, waardoor er werd gerouleerd tussen drie buitenspelers in de aanval. Nu lijkt Ueda fit genoeg om te starten en zal hij de plek van Gimenez overnemen. Verder blijft Slot trouw aan zijn opstelling van de vorige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Bij Atlético Madrid zal Memphis Depay vanwege een blessure niet kunnen spelen. Op papier zullen Alvaro Morata en Antoine Griezmann de aanval vormen, maar in de praktijk zal Griezmann een meer teruggetrokken rol spelen. Atlético lijkt te kiezen voor een formatie met vijf verdedigers, zodat de wingbacks hoog druk kunnen zetten op de achterste linie van Feyenoord. De Spanjaarden speelden gelijk in hun eerste groepswedstrijd tegen SS Lazio, nadat de keeper van de Italianen in de laatste minuut wist te scoren.

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord is als volgt: Wellenreuther; Hartman, Trauner, Hancko, Geertruida; Timber, Stengs, Wieffer; Paixao, Ueda, Minteh.

De vermoedelijke opstelling van Atlético Madrid is als volgt: Oblak; Hermoso, Witsel, Azpilicueta; Molina, Koke, Saul, Llorente, Lino; Morata, Griezmann.