×
Home Nieuws Livescore

Manchester United in crisis: Ten Hag onder vuur na nieuwe nederlaag

Manchester United in crisis: Ten Hag onder vuur na nieuwe nederlaag
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 02:09 uur

Erik ten Hag staat steeds meer onder druk bij een grote Engelse voetbalclub. Na een teleurstellende 2-3 nederlaag tegen Galatasaray in de Champions League op eigen veld, zijn de Britse media genadeloos in hun kritiek.

"Manchester United toont hoe ver ze zijn teruggevallen", kopt The Manchester Evening News. "Het seizoen van United gaat van kwaad tot erger. De tijd begint te dringen om het seizoen nog te redden. Een nederlaag op eigen veld is niet meer zo'n schokkende gebeurtenis als vroeger. Ze hebben al meer thuiswedstrijden verloren dan in het hele vorige seizoen en de manager begint een trieste figuur te slaan aan de zijlijn."

De kritiek op de voormalige Ajax-coach houdt niet op nu United na twee groepswedstrijden nog geen punten heeft behaald. "Ten Hag nadert het punt van geen terugkeer. Hij zal nu beseffen dat United de club is waar alles wat mis kan gaan, ook daadwerkelijk misgaat", aldus MEN, dat de laagste beoordelingen geeft aan Bruno Fernandes en Andre Onana. Zij krijgen een 3.

Ook The Telegraph ziet het somber in voor United. "Het seizoen is pas tien wedstrijden oud en al zes daarvan zijn geëindigd in een nederlaag", schrijft de krant, die oordeelt dat het team van Ten Hag aan "zelfsabotage" doet. "Voor Erik ten Hag heeft deze nederlaag alle kenmerken van een crisis. Twee keer werd een voorsprong uit handen gegeven, zijn aankoop Andre Onana veroorzaakte de grootste problemen en Casemiro kreeg een rode kaart toen hij probeerde de boel te redden. Rasmus Hojlund dacht even aan een overwinning, maar de Deen begint nu te beseffen in wat voor problematische club hij terecht is gekomen."

Vooral de sensatiekranten gaan er hard in. The Sun spreekt van een nachtmerrie. "Man United blundert zichzelf naar een nieuwe nederlaag met opnieuw een treurige vertoning. Dit gebeurt te vaak. Wie zegt dat dit de slechtste seizoensstart is sinds 1989, heeft het mis. Dit is veel erger..."

The Mirror doet ook een duit in het zakje: "United is de architect van zijn eigen ondergang met een verschrikkelijke nederlaag tegen Galatasaray. Komt Ten Hag onder druk te staan? Dat lijkt wel zo, want het is heel goed mogelijk dat er volgend jaar helemaal geen Europees voetbal is voor de club. Dit zou benadrukken in welke puinhoop de club zich bevindt. De manager moet dit onder controle krijgen, anders zullen er zeker vragen gesteld worden over zijn werk."

Ten Hag zelf maakt zich nog geen zorgen over zijn positie. "Vorig seizoen was geweldig, beter dan we hadden verwacht. We zijn bezig met een project en we wisten dat er hobbels zouden zijn. Deze fase is nu erg moeilijk, maar we blijven samenwerken: ik, het bestuur en het team. We zullen samen vechten. We weten dat het beter moet."