×

Real Madrid wint spektakelstuk tegen Napoli: 2-3! Dumfries belangrijk bij Inter's overwinning op Benfica.

Real Madrid wint spektakelstuk tegen Napoli: 2-3!
Dumfries belangrijk bij Inter's overwinning op Benfica.
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 01:24 uur

Spaanse grootmacht triomfeert in Italiaans spektakelstuk

In een enerverende wedstrijd tussen Napoli en Real Madrid heeft de Koninklijke aan het langste eind getrokken. De Engelse middenvelder Jude Bellingham speelde opnieuw een cruciale rol en bezorgde zijn team de overwinning met een eindstand van 2-3. Ondertussen werd Benfica, onder leiding van trainer Roger Schmidt, door Internazionale opnieuw verslagen in de tweede groepsfase. Verdediger Denzel Dumfries speelde een belangrijke rol met een assist.

Het duel tussen Napoli en Real Madrid begon meteen veelbelovend. In de eerste helft vielen er maar liefst drie doelpunten. Napoli nam de voorsprong dankzij Leo Skiri Østigård, maar Bellingham stond op en bracht Real Madrid terug in de wedstrijd. Hij bediende eerst Vinícius Junior voor de gelijkmaker en scoorde vervolgens zelf met een prachtige rush.

Het tweede bedrijf was al even spectaculair. Napoli, vastberaden om gelijk te maken, kreeg in de 54e minuut een strafschop die werd benut door Piotr Zielinski. De stand was weer gelijk. Lange tijd leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar ongeveer vijftien minuten voor tijd nam de Spaanse grootmacht de controle over. Federico Valverde haalde verwoestend uit van afstand en bezorgde Real Madrid de overwinning met een eindstand van 2-3. Hiermee blijft Real Madrid foutloos aan kop van de groep, waar ook Union Berlin en SC Braga deel van uitmaken. Laatstgenoemde won eerder op de avond met 2-3 van de Duitsers.

Het duel tussen Internazionale en Benfica was minder vermakelijk. Verdediger Dumfries stond in de basis bij de thuisploeg, terwijl Stefan de Vrij en Davy Klaassen op de bank zaten. In de tweede helft viel het enige doelpunt van de avond. Marcus Thuram scoorde, maar kon dat niet doen zonder de hulp van Dumfries. Hij veroverde de bal en gaf de assist.

Benfica, waar Orkun Kökcü een basisplaats had, slaagde er niet in om terug te komen in de wedstrijd, waardoor ze nu twee opeenvolgende nederlagen hebben geleden in het miljardenbal. Klaassen mocht nog invallen in de slotfase, maar had geen significante rol meer.