Home Nieuws Livescore

Manchester United verliest van Galatasaray, FC Kopenhagen bijna stunt tegen Bayern München

NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 01:17 uur

Manchester United heeft dinsdagavond een teleurstellende nederlaag geleden tegen Galatasaray op Old Trafford. Ondanks de twee doelpunten van Rasmus Højlund, verloor het team van manager Erik ten Hag uiteindelijk met 2-3 van de Turkse topclub. In dezelfde Groep A zorgde FC Kopenhagen bijna voor een grote verrassing door Bayern München bijna op een gelijkspel te houden.

Erik ten Hag had het moeilijk met Manchester United. In de competitie presteert de Engelse grootmacht zeer wisselvallig en ook het eerste Champions League-duel tegen Bayern München ging verloren. Ten Hag gaf Højlund het vertrouwen tegen Galatasaray, een slimme zet, zo bleek al na zeventien minuten spelen. De getalenteerde Deense spits kreeg de bal van Marcus Rashford en hoefde alleen maar binnen te koppen.

De bezoekers uit Istanbul wisten echter snel gelijk te maken. Wilfried Zaha, die een verleden heeft op Old Trafford, zorgde voor de 1-1. Hij versloeg André Onana. Het leek er lang op dat de wedstrijd zou eindigen in een 1-1 gelijkspel, tot de 67e minuut, toen Højlund zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Even leek het publiek op Old Trafford zich op te kunnen maken voor een overwinning, maar kort daarna stortte alles in.

De Turkse topclub maakte via Muhammed Kerem Aktürkoglu in de 71e minuut de 2-2. Casemiro veroorzaakte even later een strafschop en kreeg zijn tweede gele kaart, maar Mauro Icardi miste vanaf de strafschopstip. Een paar minuten later scoorde de Argentijnse spits alsnog. Hij lobde de bal over Onana en bracht daarmee Old Trafford in rouw. United heeft nu de eerste twee groepswedstrijden verloren en de druk op Ten Hag lijkt steeds groter te worden.

FC Kopenhagen liet zich twee weken geleden al zien als een geduchte tegenstander in Groep A, en dat bewees het dinsdagavond opnieuw in Denemarken. Bayern München was de grote favoriet, maar had het zeer moeilijk tegen de Denen, waar voormalig Vitesse-verdediger Kevin Diks een basisplaats had. Hij zag kort na rust hoe zijn teamgenoot Lukas Lerager Kopenhagen zelfs op voorsprong bracht. Hij schoot de bal prachtig binnen nadat hij de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg.

Der Rekordmeister leek pas na de achterstand echt wakker te worden en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, gescoord door Jamal Musiala. Lange tijd leek Kopenhagen nog een punt over te houden aan de wedstrijd, maar in de 83e minuut sloeg Bayern toe via Mathys Tel. Hierdoor gaat Bayern na twee wedstrijden foutloos aan kop in de groep.