×

RC Lens verrast Arsenal en zet poule PSV op zijn kop

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 01:08 uur

In een onverwachte wending heeft RC Lens voor een enorme verrassing gezorgd in de Champions League. De Franse club heeft de poule van PSV volledig op zijn kop gezet door met 2-1 te winnen van Arsenal.

Arsenal, dat twee weken geleden nog met 4-0 te sterk was voor PSV, begon sterk aan de wedstrijd. Na veertien minuten spelen opende Gabriel Jesus de score. Hij profiteerde genadeloos van een fout van een Lens-verdediger en bracht Arsenal op voorsprong.

Maar de thuisploeg liet zich niet uit het veld slaan en wist al snel de gelijkmaker te maken. Adrien Thomasson schoot de bal op prachtige wijze in het doel en zorgde daarmee voor een verrassende gelijke stand. Kort daarna moest Arsenal-manager Mikel Arteta een tegenslag verwerken, want sterspeler Saka moest geblesseerd het veld verlaten.

Zonder Saka miste Arsenal wat scherpte en in de 69e minuut profiteerde Lens daar optimaal van. Przemyslaw Frankowski wist Oleksandr Zinchenko op snelheid te verslaan en bediende spits Wahi, die de 2-1 op het scorebord zette. Dit bleek tevens de eindstand, wat voor grote vreugde zorgde bij Lens, dat een moeilijk seizoen kende.

Door deze overwinning gaat Lens plotseling aan kop in groep B met vier punten. Arsenal volgt met drie punten, gevolgd door Sevilla met twee punten en PSV met één punt.