×

PSV knokt zich naar gelijkspel in Champions League-thriller

JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 4 oktober 2023 01:01 uur

In een enerverende wedstrijd heeft PSV zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League afgesloten met een gelijkspel. Onder leiding van coach Peter Bosz wist de ploeg zich knap terug te vechten in het eigen Philips Stadion, waar het eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Bosz zorgde voor enkele verrassingen in zijn opstelling. Zo kreeg André Ramalho de voorkeur boven Armel Bella-Kotchap en werd Hirving Lozano vervangen door Johan Bakayoko als rechtsbuiten. De terugkeer van Jerdy Schouten zorgde voor een flinke boost in het team.

In de beginfase had PSV moeite om onder de druk van de Spaanse tegenstander uit te komen. Echter, gesteund door het enthousiaste thuispubliek wist de ploeg al snel de druk op te voeren. Hoewel er diverse kleine kansen waren, bleven grote kansen uit. André Ramalho kwam het dichtstbij een doelpunt, maar zijn kopbal uit een vrije trap werd afgekeurd wegens buitenspel. Sevilla loerde vooral op de counter, maar slaagde er niet in om te scoren.

Na rust veranderde het spelbeeld drastisch. Noa Lang was uitstekend op dreef en schoot op doel, maar zijn inzet belandde in de handen van de doelman. Aan de andere kant leek Adrià Pedrosa te profiteren van een fout van André Ramalho, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege hands. Even later ontsnapte Youssef En-Nesyri aan de verdediging van PSV, maar zijn schot belandde op de lat. Malik Tillman kreeg vervolgens een grote kans aan de andere kant, maar hij verzuimde om te scoren.

De fans in Eindhoven kregen geen moment rust, want na een prachtige pass van Joey Veerman miste Lang maar net het doel. De linksbuiten raakte ook nog de paal, nadat Nemanja Gudelj zijn schot van richting veranderde. Uiteindelijk was het Sevilla dat de score opende. Na een afgekeurd doelpunt en een bal op de paal had Gudelj meer geluk en schoot hij hard raak van dichtbij na een hoekschop: 0-1.

PSV moest in de achtervolging en kreeg hulp van de scheidsrechter. Luuk de Jong mocht een strafschop nemen na een overtreding van Sergio Ramos op Tillman en faalde niet: 1-1. Maar het spektakel was nog niet voorbij. En-Nesyri kopte vrijwel direct weer raak voor Sevilla, maar Jordan Teze zorgde in de laatste minuten alsnog voor een gelijkmaker, waardoor Eindhoven ontplofte van vreugde.