×
Home Nieuws Livescore

Bosz: PSV vol vertrouwen en aanvalslustig tegen Sevilla

Bosz: PSV vol vertrouwen en aanvalslustig tegen Sevilla
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 3 oktober 2023 23:33 uur

Peter Bosz staat op het punt om een opwindende Champions League-wedstrijd tussen PSV en Sevilla te beleven. De coach onthult dat de Eindhovenaren niet van plan zijn om 'iets nieuws' te proberen: zijn team zal gewoon weer de aanval kiezen.

Bosz is enthousiast als hij de opstellingen van beide teams ziet. "Ik vind het geweldig dat Sevilla ook voor een aanvallende opstelling heeft gekozen. Met Suso achter de spits en Ivan Rakitic een linie terug, dus een extra voetballer erbij. Ze hebben ook een brede selectie, dat is duidelijk", vertelt de trainer bij RTL. "Wij willen hier ook winnen. En aanvallen en scoren."

Bosz heeft PSV snel weer op de rails gekregen. "In de competitie doen we het goed. We gaan vanavond kijken hoe we het tegen Sevilla doen", erkent Bosz, die ondanks de harde nederlaag tegen Arsenal niet afwijkt van zijn speelstijl. "Het draait erom dat je zoveel druk uitoefent dat de tegenstander niet kan opbouwen. Als dat niet lukt, moeten we heel compact staan. Ik denk dat Sevilla snel de lange bal zal spelen. Als zij wel gaan voetballen, want ze hebben echt goede spelers, en wij kunnen geen druk uitoefenen, dan moeten we dicht bij elkaar blijven."

Volgens Bosz ging het niet goed in Londen. "Tegen Arsenal hebben we gewoon slecht verdedigd. Dat had niets te maken met naïviteit, want we hadden genoeg spelers achter de bal. Als je niet kort op de tegenstander zit, hebben zij te veel kwaliteit."

Tot slot legt Bosz zijn keuze voor André Ramalho in het hart van de verdediging uit. "Armel Bella-Kotchap heeft door zijn verstandskiezen behoorlijk wat problemen gehad. Hij heeft antibiotica moeten nemen. Ik vind hem absoluut nog niet fit genoeg om zo'n wedstrijd te spelen, dat hebben we ook gezien tegen FC Volendam. Hij moet nog even herstellen."