×
Home Nieuws Livescore

Frenkie de Jong maakt diepe indruk op João Félix

Frenkie de Jong maakt diepe indruk op João Félix
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 3 oktober 2023 23:24 uur
Laatst geüpdatet: maandag 9 oktober 2023 09:37 uur

Op een persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met FC Porto, heeft João Félix zijn bewondering uitgesproken voor zijn medespelers bij FC Barcelona. De Portugees, die deze zomer op huurbasis overkwam van Atlético Madrid, gaf aan dat met name Frenkie de Jong indruk op hem heeft gemaakt.

Félix, een 23-jarige aanvaller, gaf eerlijk antwoord op de vraag wie hem het meest verrast heeft bij Barcelona. "Dat is Frenkie. Ik kende hem al van televisie, maar nu ik hem persoonlijk heb leren kennen, heb ik een ander perspectief gekregen op zijn spel en zijn controle", aldus Félix, die vol lof sprak over de voormalige Ajacied. Ook Robert Lewandowski kon op waardering rekenen van Félix. "Iedereen weet dat hij een doelpuntenmaker is, een ongelooflijke spits."

Félix is sterk begonnen aan zijn periode bij Barcelona, waar hij in zes optredens al drie keer heeft gescoord en twee assists heeft gegeven. "Barcelona is een grote club en de manier van spelen past goed bij mij. Het verschil met Atlético zit hem vooral in de speelstijl. Dat betekent niet dat de speelstijl van Atlético slecht is, maar ik voel me beter op mijn plek bij het spel van Barcelona. Ik had behoefte aan een verandering en ik ben nu gelukkig."

Volgens Félix heeft de selectie onder leiding van Xavi een duidelijk doel voor ogen in de Champions League. "We nemen het stap voor stap. We willen onszelf bij de kanshebbers voor de eindoverwinning voegen."

Met deze positieve woorden over zijn medespelers en de club, lijkt Félix goed op zijn plek te zijn bij FC Barcelona. De fans hopen dan ook dat hij zijn goede vorm kan vasthouden en een belangrijke bijdrage kan leveren aan het succes van het team in de Champions League.