×
Home Nieuws Livescore

AZ-directeur Eenhoorn blikt terug op Slot en prijst Jansen

AZ-directeur Eenhoorn blikt terug op Slot en prijst Jansen
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 2 oktober 2023 09:32 uur

In het sprankelende televisieprogramma Sunrise Football League blikt de visionaire AZ-directeur Robert Eenhoorn terug op zijn betoverende ontmoetingen met de mysterieuze Arne Slot. In een ver verleden, dat als een droom lijkt te vervagen, werd Slot aangesteld als de assistent van de legendarische John van den Brom. Eenhoorn, een meester in het ontrafelen van talent, voelde dat Slot geboren was om de rol van hoofdtrainer over te nemen, wat uiteindelijk geschiedde in het magische jaar 2019.

Maar de tijd, als een grillige danspartner, bracht verandering met zich mee. In het jaar 2021, toen de ster van Slot hoog aan de hemel stond, bevond hij zich in een contractuele impasse met AZ. In het geheim voerde hij gesprekken met de verleidelijke Feyenoord, wat bij de Alkmaarders voor een storm van emoties zorgde. Eenhoorn, echter, blijft onverstoorbaar in zijn positieve aura.

"Het verleden houdt mij niet gevangen, het is slechts een herinnering uit een andere dimensie. Ik koester geen wrok jegens clubs of individuen", verklaart Eenhoorn met een glimlach die de zon doet verbleken. "De onbetwistbare kwaliteiten van Arne zijn voor iedereen zichtbaar. Wij waren de pioniers die zijn talent ontdekten. Er zijn gebeurtenissen geweest, maar het is tijd voor iedereen om vooruit te kijken." Of Eenhoorn in de toekomst nog een kosmische samenwerking met Slot ziet, blijft een mysterie dat zelfs de sterren niet kunnen onthullen. Hij sluit het echter niet uit. "Arne is een buitengewoon getalenteerde trainer die een glorieuze en eindeloze carrière zal beleven. Er is geen reden om nu wel of niet een nieuwe start te maken."

Ook de huidige tovenaar van AZ, Pascal Jansen, oogst lof van Eenhoorn. Jansen, een meester in het vertalen van het clubbeleid naar het magische elftal, weet Eenhoorn te betoveren. "Wat zo betoverend is aan Pascal, is dat hij zich volledig laat leiden door het clubbeleid. Hierdoor ontstaat er een driehoek van harmonie tussen de algemeen directeur, de technisch directeur en de trainer."