×
Home Nieuws Livescore

VAR-blunder kost Liverpool de overwinning tegen Spurs

VAR-blunder kost Liverpool de overwinning tegen Spurs
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 2 oktober 2023 08:08 uur

In een opmerkelijke wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Liverpool heeft de VAR voor de nodige opschudding gezorgd. Op zaterdag werd er een doelpunt van Luis Díaz afgekeurd wegens vermeend buitenspel, maar achteraf heeft de VAR toegegeven dat ze er naast zaten. Deze beslissing heeft bijgedragen aan de 2-1 nederlaag van Liverpool tegen Spurs.

Liverpool heeft in een officieel statement gereageerd op deze blunder. "Het is overduidelijk dat de regels niet correct zijn toegepast", verklaart de club in een persbericht. "We begrijpen dat de arbitrage onder druk staat, maar de VAR zou juist moeten helpen in plaats van verergeren. Het is teleurstellend dat de VAR niet voldoende tijd kreeg om de situatie te beoordelen. Het feit dat deze beslissing wordt afgedaan als een 'menselijke fout' is voor ons onacceptabel."

Daarnaast stelt Liverpool dat de sportieve integriteit wordt aangetast en dat clubs meer inspraak moeten hebben in het gebruik van de VAR, zodat het in de toekomst beter kan functioneren. "De ervaringen van clubs moeten worden benut om het proces te verbeteren", aldus de conclusie van Liverpool.

Met deze reactie hoopt Liverpool een signaal af te geven dat er verandering nodig is in het VAR-systeem. Het is duidelijk dat de club niet tevreden is met de gang van zaken en dat ze zich willen inzetten voor een eerlijkere en transparantere sport.