×
Home Nieuws Livescore

Pepe riskeert zware schorsing na circus- en clownvergelijking op social media

Pepe riskeert zware schorsing na circus- en clownvergelijking op social media
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 18:08 uur

Pepe riskeert een zware sanctie na zijn controversiële actie. De ervaren Portugese verdediger plaatste na de kraker tussen Benfica en FC Porto op vrijdagavond een bericht op X, het voormalige Twitter, waarin hij de arbitrage vergeleek met een circus en clowns.

Pepe verstuurde een tweet met een afbeelding van een circustent en vijf clownemoji's. De veertigjarige verdediger leek daarmee duidelijk te verwijzen naar de rode kaart die Porto in de eerste helft kreeg. Fábio Cardoso werd door João Pinheiro van het veld gestuurd vanwege een vermeende overtreding op een doorgebroken speler. Uiteindelijk verloor Porto met 1-0 door een doelpunt van Ángel Di María.

Na de wedstrijd kreeg Pinheiro veel kritiek te verduren vanuit het Porto-kamp, maar de kritische uiting van Pepe lijkt niet zonder gevolgen te blijven. Diverse Portugese media melden dat de scheidsrechterscommissie momenteel onderzoek doet naar de mogelijkheid om de voormalige Real Madrid-speler te straffen voor zijn bericht. In het ergste geval kan hij vier wedstrijden geschorst worden.

Pepe heeft dit seizoen vanwege blessureleed slechts twee competitiewedstrijden gespeeld. Het is ook nog onzeker of hij komende woensdag in actie kan komen tegen FC Barcelona in de Champions League.