×
Home Nieuws Livescore

KNVB zoekt oplossing voor gestaakte RKC-Ajax, Vaessen herstellende

KNVB zoekt oplossing voor gestaakte RKC-Ajax, Vaessen herstellende
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 17:08 uur

De KNVB staat op het punt om binnenkort een beslissing te nemen over hoe het restant van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax zal worden afgehandeld. Het duel werd abrupt gestaakt nadat doelman Etienne Vaessen ernstig geblesseerd raakte en roerloos op het veld bleef liggen, wat tot grote paniek leidde.

Gelukkig heeft Vaessen "een rustige nacht gehad" en zal hij zich nu volledig richten op zijn herstel. Ondertussen is de KNVB druk bezig met het vinden van een oplossing voor het restant van de wedstrijd. Het laatste fluitsignaal klonk in de 84e minuut. "We zijn in gesprek met de clubs", aldus de voetbalbond. "Het is niet waarschijnlijk dat er vandaag (zondag, red.) duidelijkheid zal komen. We verwachten eerder dat dit maandag of later in de week zal gebeuren", aldus een woordvoerder van de KNVB tegen verschillende media, waaronder De Telegraaf.

Het is ook zeer onwaarschijnlijk dat RKC de tussenstand van 2-3 als eindstand zal accepteren. Daarom zal het restant van de wedstrijd moeten worden uitgespeeld. Vorig weekend werd ook al een wedstrijd van Ajax gestaakt. Dit keer ging het om De Klassieker, die uiteindelijk afgelopen woensdag in een lege Johan Cruijff ArenA werd gespeeld en in het voordeel van Feyenoord werd beslist.