×
Home Nieuws Livescore

Valentijn Driessen biedt helpende hand aan Van Praag bij Ajax

Valentijn Driessen biedt helpende hand aan Van Praag bij Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 15:32 uur

Voormalig Ajax-voorzitter Michael van Praag staat voor een uitdaging om de rust terug te brengen bij de club, maar hij krijgt mogelijk hulp uit onverwachte hoek. Sportjournalist Valentijn Driessen heeft namelijk een opmerkelijk voorstel gedaan tijdens een uitzending van het NH Radio Sportscafé. Hij stelt voor om samen met Van Praag plaats te nemen in de raad van commissarissen (RvC) van Ajax.

Van Praag lijkt echter niet onder de indruk van de constante kritiek die Driessen op hem heeft. Hij benadrukt dat Driessen zelf verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn uitspraken. "Mensen willen niet dat ik een club leid", reageert Driessen op zijn beurt. "Maar ik wil best met jou in de RvC van Ajax. Wie weet kan ik zelfs als persexpert fungeren, of misschien zelfs als expert op meerdere gebieden."

Driessen, werkzaam bij De Telegraaf, is van mening dat er veel zaken zijn genegeerd binnen de club. Hij haalt bijvoorbeeld aan dat hij al snel doorhad dat de komst van Mislintat geen succes zou worden voor Ajax. Volgens hem hebben veel mensen met verstand bij Ajax dit over het hoofd gezien. "Wij hebben al snel ingezien dat dit een verkeerde keuze was voor Ajax", concludeert Driessen. Van Praag reageert met een knipoog: "Ik heb het genoteerd, hoor. Valentijn in de RvC..."

Met deze onverwachte wending lijkt er mogelijk een nieuwe dynamiek te ontstaan binnen Ajax. Zal de samenwerking tussen Van Praag en Driessen daadwerkelijk plaatsvinden? En wat voor invloed zal dit hebben op de toekomst van de club? De tijd zal het leren.