×

Vitesse wint Gelderse derby na tumultueuze slotfase: 1-3!

JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 1 oktober 2023 14:48 uur

In een spectaculaire Gelderse derby heeft Vitesse op het nippertje de overwinning weten te behalen tegen NEC. Ondanks dat de Nijmegenaren de sterkere ploeg waren in eigen huis, werden ze in de slotfase verrast door de Arnhemmers. Na een tijdelijke onderbreking vanwege een gegooide waterfles, wisten de bezoekers nog een keer toe te slaan en eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor Vitesse.

Bij NEC kreeg Bas Dost de voorkeur boven Koki Ogawa in de basisopstelling, terwijl Said Hamulic de geblesseerde Fode Fofana verving bij Vitesse. Het duurde slechts zes minuten voordat de bezoekers op voorsprong kwamen dankzij een doelpunt van Marco van Ginkel. Even later moest doelman Eloy Room aan de bak en wist hij knap te reageren op een schot van Rober Gonzalez.

Enkele minuten na deze redding wist NEC echter gelijk te maken door een treffer van Magnus Mattson. De wedstrijd kwam na een wat rustige openingsfase echt op gang, maar beide ploegen slaagden er niet in om nog voor rust te scoren. Sontje Hansen was dichtbij een doelpunt voor Vitesse, maar zijn inzet ging net naast. Saïd Hamulic leek de 1-2 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft bleven beide teams het publiek vermaken met een aantrekkelijke wedstrijd. NEC begon steeds vrijer te spelen en leek op weg naar een tweede doelpunt, maar tot ieders verrassing was het Vitesse dat in de slotminuut toesloeg. Dominik Oroz verlengde knap met zijn hoofd en bracht Vitesse op een onverwachte voorsprong. Het spel werd echter tijdelijk stilgelegd vanwege een fles water die het veld werd ingegooid.

Na ongeveer een kwartier kon de wedstrijd worden hervat en in de resterende minuten wist Vitesse de voorsprong vast te houden en zelfs uit te breiden. In de laatste minuut kon Million Manhoef alleen op de doelman afstormen en maakte hij de 1-3. Met deze belangrijke overwinning stijgt Vitesse naar de dertiende plaats na een teleurstellende seizoensstart. NEC blijft steken op de elfde plaats met zeven punten.